Home Eten Filosoof en kok Ottolenghi
Eten

Filosoof en kok Ottolenghi

Door Florentijn van Rootselaar op 20 november 2014

Filosoof en kok Ottolenghi
12-2014 Filosofie magazine Lees het magazine

Yotam Ottolenghi is ondertussen vermaard als kok en schrijver over voedsel, maar hij begon als filosoof.
 
‘Het kostte me minder tijd om door Hegels werk heen te ploeteren, dan om te leren deeg te voelen met mijn handen’ (zes maanden) – aldus Yotam Ottolenghi. Voor hij gaat koken, ver voor hij zijn restaurants opent en hij bekend wordt als een van de meest vernieuwende koks, studeert Ottolenghi filosofie. De laatste twee jaar van zijn studie brengt hij door in Amsterdam. Daar voltooit hij zijn scriptie over De ontologische status van het fotografische beeld in esthetische en analytische filosofie.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Dit artikel op Filosofie.nl is alleen toegankelijk voor abonnees. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar €4,99 per maand. Log in om als abonnee direct verder te kunnen lezen of sluit een abonnement af.