Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 4/2021

‘We moeten ons ook inleven in het slechte’

Hannah Achterbosch

Eline Arbo is theatermaker. Ze regisseerde onder andere Tjechovs Drie zusters en won de Regieprijs 2020 met Weg met Eddy Bellegueule.

Beeld Martin Dijkstra

Wat kan ik weten?

‘Theater draait om twijfel en verbeelding. Als regisseur bedenk ik wel het concept, maar theater blijft een open, collectieve kunstvorm waarbij je veel van tevoren niet weet. In Drie zusters laat ik een van de personages, Natasja, vrij heftige dingen zeggen over vrouwenemancipatie in Nederland anno nu. Je kunt dat zien als mijn antwoord op de kwestie van vrouwenemancipatie. Maar ik spreek op zo’n moment niet, het personage Natasja spreekt. In het theater geef je altijd meerdere antwoorden via je personages. Je kunt stevige, zelfs ideologische uitspraken doen zonder één antwoord te geven.’

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden