Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 6/2014

Het verlangen naar echtheid

Ivana Ivkovic

Het boek The Fountainhead van filosoof Ayn Rand was de basis voor het gelijknamige toneelstuk dat deze zomer te zien is. Een stuk over vrijheid en authenticiteit, en over leven zonder compromissen.
 
Ayn Rands roman De eeuwige bron (The Fountainhead) uit 1943 gaat over de strijd tussen individu en collectief. Een strijd die zich niet afspeelt in de politieke arena, maar in de ziel van de mens. De hoofdpersoon, Howard Roark, is larger than life: een gepassioneerde, briljante architect, die zijn droom najaagt en zich weigert te voegen naar de eisen van de middelmaat. In juni wordt een toneelbewerking van de roman op de planken gebracht door Toneelgroep Amsterdam, met Ivo van Hove als regisseur en Ramsey Nasr in de hoofdrol.
 

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden