Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Cogito lesmethode

Filosofie

De Cogito lesmethode benadrukt de actuele, maatschappelijke en praktische kant van de filosofie. De lesmethode bestaat uit een leerboek en werkboeken voor havo, vwo en mbo leerlingen.

Waarom deze methode?

Inhoudelijke kwaliteit:
  • Sluit naadloos aan op het nieuwe examenprogramma
  • Geschreven door een ervaren docente filosofie
  • Onder redactie van specialisten verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en in samenwerking met Filosofie Magazine

Unieke opzet:
  • Doordat ieder hoofdstuk wordt aangevuld met bijpassende teksten uit Filosofie Magazine komt de stof meer tot leven
  • De opzet is zowel historisch als systematisch, wat de samenhang tussen de verschillende domeinen en hun historische kader verheldert
  • U krijgt als docent de ruimte om het lesprogramma naar eigen inzicht in te delen

Klik hier om het begin van het leerboek van Cogito: Ik denk te bekijken.
Aan het einde van ieder hoofdstuk staat een wetenschappelijk artikel wat aansluit op het betreffende hoofdstuk. Deze artikelen zijn tevens verschenen in Filosofie Magazine.

Klik hier om een voorbeeld te zien van het artikel dat aan het einde van hoofdstuk 1 staat. Dit artikel geeft uw leerlingen inzicht in de praktische kant van de filosofie.

Heeft de Cogito lesmethode uw interesse gewekt, maar wilt u meer zien? Vraag dan een proefexemplaar aan van het leerboek. Stuur hiervoor een e-mail naar: marketing@filosofiemagazine.nl met als subjectregel: Cogito. Vermeld in de e-mail uw naam, adresgegevens (geen postbus) en de school waarop u lesgeeft.

Als proefexemplaar ontvangt u een hardcover versie. In het voorjaar van 2014 is het leerboek weer in de voordelige paperback versie beschikbaar.


Over de auteur
Eva-Anne Le Coultre: Zij was jarenlang filosofiedocent aan het Willem Lodewijk Gymnasium in Groningen, en werkt momenteel als vakdidacticus aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.