Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 1/2016

Bruno Latour: ‘Waarom die rust terwijl de wereld in brand staat?’

Florentijn van Rootselaar
Filosoof, journalist, schrijver

We aanschouwen in volkomen rust de zesde massale uitroeiing die de aarde teistert, zegt Bruno Latour. Volgens de befaamde filosoof is de wereld zo veranderd dat we het niet kunnen bevatten. Latour over zijn bouwstenen voor een andere samenleving. 
Bruno Latour lacht, geamuseerd. Ook bij een gesprek over ‘de grootste strijd voor de mensheid’ blijft hij – dat is het beste woord – ironisch. Misschien komt het doordat hij met zijn filosofische blik de wereld en de mens sub specie aeternitatis beziet. Zeker is, zo wordt duidelijk, dat hij de aarde en haar bewoners ook bekijkt als een kunstenaar, met zijn oog voor drama, tragiek en vooral voor het tragi-komische.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden