Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 7/2017

Wat zou u doen als u nog zes maanden te leven had? (En andere denkoefeningen)

Jeroen Hopster
Journalist, essayist en docent

'De beste keuzes maken we met de smaak van de dood op onze lippen.’ Roman Krznaric over de volgens hem vergeten kunst om de dag te plukken.

Wat zou je doen als je nog zes maanden te leven had? Volgens Roman Krznaric is het nuttig om ons die vraag regelmatig te stellen: een besef van onze sterfelijkheid draagt namelijk bij aan het maken van de juiste levenskeuzes. ‘Wij willen de auteurs zijn van onze eigen levens. Dat is een heel diepe menselijke behoefte, om zelf te kiezen, een gevoel van autonomie te hebben. Maar we zijn hier niet voor eeuwig; we moeten die vrijheid binnen een gelimiteerde tijd uitoefenen.’

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden