Driehonderd jaar Kant
Durf te denken: Lale Gül over de mondigheid van Kant
In de online serie ‘Durf te denken’ reageert een bekende denker of doener op een citaat van Kant. Dit keer: schrijver Lale Gül over verlichting.
Durf te denken: Liesbeth Zegveld over de moraal van Kant
In de online serie ‘Durf te denken’ reageert een bekende denker op een citaat van Kant. Dit keer: advocaat Liesbeth Zegveld over Kants moraal.
Durf te denken: Tim Fransen over Kants ‘kromme hout der mensheid’
In de online serie ‘Durf te denken’ reageert een bekende denker op een citaat van Kant. Dit keer: cabaretier en filosoof Tim Fransen over de mens.
Durf te denken: Heino Falcke over de sterrenhemel van Kant
In de online serie ‘Durf te denken’ reageert een bekende denker op een citaat van Kant. Dit keer: astrofysicus Heino Falcke over de sterrenhemel.
Durf te denken: Hiske Versprille over de smaak van Kant
In de online serie ‘Durf te denken’ reageert een bekende denker op een citaat van Kant. Dit keer: culinair journalist Hiske Versprille over smaak.
Eigen mening
Gaat de uitvinding van onze mondigheid niet ten onder aan grote mondigheid op X en andere sociale media, vraagt Coen Simon zich af.
De drie revoluties van Kant
Drie omwentelingen hebben het denken van Kant en daarmee de geschiedenis van de filosofie blijvend veranderd, vertelt biograaf Marcus Willaschek.
Ook Kant was geen moreel orakel
Handel zo dat je handeling een algemene wet zou kunnen zijn, spoort Kant ons aan. Maar zelfs hij bleek een feilbaar mens.
‘Kunst hoeft niet mooi te zijn, dacht Kant’
Immanuel Kant schreef drie klassiekers over kennis, moraal en smaak. Dit keer: Frans van Peperstraten over de Kritiek van het oordeelsvermogen.
Zitten we in het hoofd van de schrijver als we lezen?
Nooit voelde Coen Simon zich zo dichtbij Immanuel Kant, als toen hij een foto van zijn schoenen zag.