Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

FM nr. 3/2019

Twee e-readers in gesprek: De mens blijft moeilijk te lezen

Marc van Dijk
Schrijver, journalist en kunstenaar

Staat de mensheid op het punt om opgevolgd te worden door een soort die hij zelf geschapen heeft? Twee e-readers zijn het er ook in het jaar 2049 nog niet over eens.

Een slaapkamer in een penthouse in een metropool, maart 2049, nacht.
Twee e-readers liggen op een emperor-size bed, tussen een slapende minister van Defensie en haar man.
e-reader van haar man
​Hij viel vanavond later in slaap dan zij. Meestal is het andersom.

 

e-reader van de minister

Haar ogen bleven steken bij een gewelddadige scène, die ze sneller las en met hogere hartslag. Het is duidelijk dat ze naar geweld verlangt.
 

e-reader van haar man

Dat blijkt ook uit haar besluiten; de regering waar ze in zit steunt de nieuwste oorlog tegen het terrorisme. Alsof politici onderhand niet zouden kunnen weten dat terroristen theatermakers zijn, die enkel succes hebben als politici zich door hen laten verleiden om mee te doen in hun show.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden