Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

FM nr. 1/2016

Ontwikkel je karakter met Kant

Wouter Kusters

Immanuel Kant mag bekendstaan als de auteur van drie moeilijke filosofische klassiekers. Maar hij was ook de schrijver van een concreet en vaak vermakelijk boek over levenskunst. 

De laatste jaren is de term ‘levenskunst’ in zwang gekomen in de filosofie. Auteurs als Wilhelm Schmid in Duitsland en Joep Dohmen in Nederland willen onder deze noemer gedachtegoed verzamelen en uitwerken rondom vragen over het goede leven, authenticiteit en autonomie. Levenskunstadviseurs proberen zich te positioneren en te onderscheiden van de wat oppervlakkige psychologische zelfhulpboeken en moralistische levensadviezen vanaf de kansel uit spirituele of religieuze hoek. De usual suspects en veelgenoemde experts in hoe en wat je moet en kan doen en nalaten zijn filosofen als Foucault, Nietzsche, Montaigne en Seneca

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden