Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

FM nr. 11/2015

Jan Knol: ‘Natuurlijk bestaat de waarheid wel’

Hannah Achterbosch

Veertig jaar lang predikte Jan Knol het protestantse geloof. Nu hij met emeritaat is, vindt hij het antwoord in Spinoza. ‘Ik wil Spinoza naar de mensen brengen, want hij helpt ons God beter te begrijpen.’
 

Schrijver en voormalig predikant Jan Knol zit in zijn sobere werkkamer waar één meubelstuk meteen in het oog springt: een zware houten boekenkast met meer dan honderd boeken van of over Spinoza. De theologieboeken zijn verplaatst naar een, zo zegt hij zelf, ‘minder belangrijke kast’. Meer dan tien jaar geleden kocht Jan Knol op een treinstation het ‘snertboekje’ Spinoza in 60 minuten en vond daarin het antwoord op zijn zorgen.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden