Home Filosofie en literatuur De drie beste filosofische luisterboeken op BookBeat

De drie beste filosofische luisterboeken op BookBeat

Met BookBeat kun je tijdelijk 90 dagen gratis naar boeken luisteren. De redactie selecteerde de beste filosofische luisterboeken uit hun bibliotheek.

Door Anne-Sophie van Berkestijn op 15 november 2023

beste filosofische luisterboeken bookbeat koptelefoon boeken boek hoofdtelefoon beeld Marco Verch (CC 2.0)

Met BookBeat kun je tijdelijk 90 dagen gratis naar boeken luisteren. De redactie selecteerde de beste filosofische luisterboeken uit hun bibliotheek.

Dit artikel krijgt u van ons cadeau

Wilt u onbeperkt toegang tot de artikelen op Filosofie.nl? U bent al abonnee vanaf €4,99 per maand. Sluit hier een abonnement af en u heeft direct toegang.

Zou je graag meer filosofieboeken tot je willen nemen, maar heb je niet altijd de tijd of rust om te lezen? Dan kan een luisterboek een uitkomst zijn. De digitale bibliotheek van BookBeat telt meer dan 800.000 boeken. Met een proefabonnement krijg je nu 60 dagen gratis toegang tot de hele collectie, die ook mooie filosofische titels bevat. De redactie tipt de drie beste filosofische luisterboeken.

De kleine De Beauvoir – Marja Vuijsje

De Tweede Sekse van Simone de Beauvoir zal ongetwijfeld bij veel mensen op hun leeslijst staan; het is een klassieker uit de filosofie en de bijbel van het feminisme. Maar aan het lezen ervan heb je een hele kluif. In ruim 700 pagina’s bespreekt De Beauvoir de positie van de vrouw in alle domeinen van de maatschappij; van wetenschap tot geloof, en van huwelijk tot werk. In De kleine De Beauvoir vat Marja Vuijsje het boek samen en plaatst ze de Franse filosoof in haar tijd. Zo ben je in nog geen tweeënhalf uur weer helemaal bijgepraat.

Meer achtergrond bij De kleine De Beauvoir? Lees hier het interview met de auteur: Marja Vuijsje: ‘Jonge feministen grijpen opnieuw naar De Beauvoir’

De vrijheid om vrij te zijn – Hannah Arendt

Een revolutie is ‘de verwezenlijking van een van de grootste en fundamenteelste mogelijkheden van de mens,’ schrijft Hannah Arendt in haar essay De vrijheid om vrij te zijn. Namelijk de ervaring ‘vrij te zijn voor een nieuw begin’. Maar waarom leidt de ene revolutie wel tot vrijheid, en de andere niet? Met terugblikken op de Amerikaanse en de Franse Revolutie laat Arendt zien hoe revoluties ons denken over vrijheid hebben gevormd. Het essay is ook een oproep om na te blijven denken over vrijheid en de gevaren die haar bedreigen.

Perfect: de handleiding – Michael Schur

Wat betekent het om een goed mens te zijn? Wie bepaalt wat goed en slecht is? En hoe word ik een perfect mens? De Amerikaanse scenarioschrijver Michael Schur, bekend van de hitseries The Office en The Good Place, neemt je mee op een negen uur durende reis door de geschiedenis van de ethiek. Hij geeft uitleg bij alle tussenstops, vertelt wat er in de ethiek te lachen valt en hoe je de onderweg opgepikte kennis kunt toepassen op je eigen leven.

Meer weten over Schurs humoristische bestseller over ethiek? Lees hier het interview met de auteur: Michael Schur: ‘Bespaar jezelf gedoe: leer iets over ethiek’

Nieuwsgierig geworden naar de boeken op BookBeat? Klik hier om van de actie gebruik te maken. Het proefabonnement is op elk moment stop te zetten.