Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Proefles Annemarie Schwarzenbach

De Zwitserse Annemarie Schwarzenbach was een van de interessantste vrouwen uit de twintigste eeuw. Ze was een avonturierster, een 'freie Geist' in de voetsporen van Nietzsche en ze schreef prachtig.

De Zwitserse Annemarie Schwarzenbach (1908-1942) was als historica, journaliste, fotografe, schrijfster en wereldreiziger een van de interessantste vrouwen van de twintigste eeuw. Nauw bevriend met Klaus en Erika Mann, stond haar leven geheel in het teken van het zoeken naar vrijheid, humaniteit en authenticiteit. Zij deed dit op een zeer eigen wijze. Hoewel geen vakfilosofe, was zij een 'vrije geest' in de zin van Nietzsche.

Omdat ze in Nederland niet bekend is, wordt deze proefles georganiseerd. De proefles is eigenlijk een eerste kennismaking met haar en haar wereld. Er wordt een brief van haar aan Klaus Mann besproken uit 1933 waarin ze stelling neemt tegen het nazisme. In het tweede gedeelte van de les komt haar bewogen leven aan de orde a.d.h.v. een Duitse documentaire.

Docent is de filosoof Robert Kragting. Hij verzorgt al vele jaren cursussen filosofie in Limburg. Zijn aanpak kenmerkt zich door het toegankelijk maken van het gedachtegoed van de grote denkers. Vanaf 5 november start een korte cursus over haar denkbeelden, geschriften en reizen.

SYMPOSIUM
donderdag 1 november 2012 - donderdag 1 november 2012
Rubico - Filosofie en Cultuur, Weustenraadstraat 3, Maastricht
kosten : € 8,50

inschrijven

telefonisch: 043-3631331

organisatoren

Rubico - Filosofie en Cultuur

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.