Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 3/2016

Jannah Loontjens: ‘Ik leidde een dubbelleven’

Lianne Tijhaar
Filosoof, schrijver

Na een onstuimige hippiejeugd vol verhuizingen werd Jannah Loontjens volwassen in de jaren negentig. Een tijd waarin ze nergens écht bij hoorde. Nu zegt ze: ‘Ik heb in de filosofie mijn thuis gevonden.’
 
‘Vroeger was dit het toilet’, merkt Jannah Loontjens op over de hoektafel die ik zorgvuldig heb uitgekozen achter in Kapitein Zeppos. Als filosofiestudent kwam ze hier regelmatig. Toch neemt het rustige café een bescheiden plek in binnen het scala aan excentrieke nachtclubs en kraakpanden waarin haar jaren negentig zich afspeelden. Ze schreef er een boek over: Roaring nineties, met als veelzeggende ondertitel of hoe de filosofie mijn leven veranderde.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden