Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 5/2021

‘Ik wil woede losmaken bij vrouwen’

Hannah Achterbosch

Pauline Harmange schreef het boek Mannen, ik haat ze, waarin ze pleit voor een vrouwelijk perspectief, óók in het feminisme.

Beeld Stefaan Temmerman

Wat kan ik weten?

‘Ik dacht dat iedereen wist dat vrouwen systematisch benadeeld en onderdrukt worden. Er is veel onderzoek naar gedaan, de feiten zijn bekend. Toch blijft het moeilijk om deze statistieken op de voorgrond te krijgen, omdat de media en politiek deze kennis vaak bagatelliseren. Feministen moeten telkens opnieuw bewijzen dat vrouwen onder andere slachtoffer zijn van seksueel geweld en minder betaald krijgen dan mannen. Bovendien horen we allemaal bij het systeem dat deze feiten naar de achtergrond drukt, en dat maakt het moeilijk ze te vertrouwen. Het lukt ons maar niet om deze koude, harde feiten te erkennen.’

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden