Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 5/2020

‘Ik werd me ervan bewust dat ik mezelf ontkende’

Carolien van Welij
Filosoof, neerlandicus

Gershwin Bonevacia (26) is schrijver en stadsdichter van Amsterdam. Ik heb een fiets gekocht is zijn debuut. Binnenkort verschijnt zijn nieuwe bundel Toen ik klein was, was ik niet bang.

'Ik durfde nooit te vertellen wat ik dacht. Als ik hardop voorlas in de klas en een woord als “enthousiasme” zag staan, verzon ik ter plekke iets anders, omdat ik wist dat ik het niet kon uitspreken. Als ik mijn achternaam verkeerd schreef, kwam ik met smoesjes en verklaringen. Ik had moeite met Engels, met het spreken van mijn moedertaal Papiamento. Ik zat achter in de klas en ik dacht over alles na: wat ik om me heen zag, wat de juf of meester vertelde. Maar ik zei niets. Ik was altijd bang dat ik als dom gezien werd.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden