Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 6/2001

‘Het niets nietigt onophoudelijk’ – Martin Heidegger (1889-1976)

Coen Simon
Hoofdredacteur Filosofie Magazine

Hoeveel kun je beschrijven met één welgemikte uit­spraak? Een meditatieve serie over beroemde mantra's in de westerse filosofie. Deze keer: Karin de Boer over de nietig­heid van Heidegger.

'Om drie over zes sloeg mijn verwachting om in een onprettige, ja, zelfs troosteloze stemming. De mosselen ston­den vlak onder de keukenklok en toen ik het klapperend geruis hoorde, keek ik eerst naar de mosselen en vandaar op naar de keukenklok. Het geluid kwam van de mosselen, die schoonge­poetst en -geborsteld in de grote emaillen pan lagen, die we altijd als mosselpan gebruikten, omdat deze als enige groot genoeg was voor de vier kilo mosselen'.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden