Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

FM nr. 9/2016

De gewone blik

Marianne van Dijk
filosoof, schrijver

‘Er is geen geheime betekenis of boodschap, enkel wat aan het oog gegeven wordt.’ Helen Petrovsky over de gezichten van Johannes Vermeer.
 

Toen ik nog student was, schilderde ik regelmatig bekende schilderijen na uit een kunstkalender. Ik had nooit schilderles gehad en kende dus niet de correcte technieken, maar ik probeerde de werken zo goed als ik kon te kopiëren. Het naschilderen van dit werk – met al zijn subtiele kleurovergangen – staat me nog helder voor de geest.’ 

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden