Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 5/2018

Bert Keizer: Stokpaard

Bert Keizer
filosoof, verpleeghuisarts

Naast mensen die denken dat ze het geest-lichaamprobleem hebben opgelost vind ik denkers die menen dat filosofie belangwekkende positieve maatschappelijke gevolgen heeft nog moeilijker te volgen. Nou is dat toevallig mijn hobbelpaard en ik grijp dus elke kans aan om mijn gelijk te bewijzen. Stokpaard, zegt u? Whatever. O, in het Engels is het hobby horse? Doen we die.  ‘Mijn gelijk’? Ja, ik geloof dat filosofie geen enkel belangwekkend maatschappelijk gevolg heeft. Daarom vond ik het wel grappig dat landen als Kenia, Zuid-Afrika, China, Nigeria, India en de islamitische wereld allemaal hun waardevolle duit in het zakje mochten doen in

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden