Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 9/2019 [favorite_button]

Ziyad Marar: ‘Zeg eens wat vaker: ik weet het niet’

Frank Meester
filosoof, publicist, muzikant

Roddelen en oordelen: we doen het allemaal, en het liefst over mensen buiten onze inner circle. Sociale media maken dat alleen maar erger, meent de Jordanees-Engelse filosoof Ziyad Marar. De remedie: wees eens wat minder stellig.
Beeld: Martin Dijkstra

Ultrasociale wezens.’ Ziyad Marar neemt die woorden vaak in de mond als hij het over de mens heeft. De kwalificatie gaat zeker op voor Marar zelf. Hij is uiterst beleefd, deelt complimenten uit en is gastvrij. We zijn weliswaar in Amsterdam om te praten over zijn boek Oordelen, maar toch voel ik me bij hem te gast. We hebben namelijk op zijn verzoek afgesproken in een besloten club. Als member mag hij mij meenemen.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden