Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 7/2013

Waar zijn de antwoorden op de grote levensvragen?

Anton de Wit

“Je hebt wereldmuziek, waarin de muzikale klanken uit alle werelddelen samenvloeien. Waarom zou je niet ook zoiets als wereldfilosofie kunnen hebben?

Ik weet het hoor: het is een wat naïeve vraag. Ik snap ook wel dat je al die verschillende wijsgerige tradities niet zomaar samen kunt brengen. Je kunt nooit helemaal in de huid kruipen van een Chinees denker, of een Indiaas denker of een Afrikaans denker. Ze hebben allemaal zulke andere talen, met ieder hun eigen rijkdommen en nuances. Je blijft gebonden aan je eigen taal en dus perspectief. Maar er is meer dan taal, nietwaar? Misschien dat je op de grens van die talen toch tot een soort van kruisbestuiving kunt komen.”

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden