Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

FM nr. 4/2018

Verhalenverteller Ogutu Muraya: ‘Ga op zoek naar verhalen die anders zijn’

Frank Meester
filosoof, publicist, muzikant

De Keniaanse verhalenverteller Ogutu Muraya wordt geprezen om zijn poëtische en creatieve kwaliteiten. Hij gebruikt storytelling om voorbij te komen aan het kolonialisme.  


Fotografie: Bram Budel
Op Thinking Planet (21 april 2018, Utrecht) laat Muraya met behulp van theater, film en muziek zien wat de hedendaagse gevolgen zijn van kolonisatie. Zijn optreden is gebaseerd op zijn veelgeprezen audiovisuele soloperformance Fractured Memories. Meer informatie >>

Wat kan ik weten?
‘Verhalen hebben een ongelooflijke kracht. Ze kunnen je meenemen naar onbekende gebieden. Ze kunnen je niet alleen nieuwe dingen te weten laten komen, maar ook andere perspectieven laten zien. Met verhalen kun je mensen tegelijk op een intellectueel en emotioneel niveau raken. Het gaat om een dialoog tussen het publiek, de verteller en het verhaal. Voor even deel je een ruimte en een tijd met elkaar en krijgt het verhaal de mogelijkheid om al je zintuigen aan te spreken.

Als het goed is gebeurt er dan iets magisch.’

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden