Home Ondergang Podcast #1: Spengler in Paradiso

Ondergang Podcast #1: Spengler in Paradiso

Door Marc van Dijk op 02 november 2017

Ondergang Podcast #1: Spengler in Paradiso

Dit is de eerste aflevering van de Ondergang Podcast. Deze episode zoomt in op de lancering van de eerste Nederlandse vertaling van het controversiële en invloedrijke boek ‘De ondergang van het Avondland’ (1918, 1922) van Oswald Spengler. Alle audio is opgenomen tijdens de presentatie in Paradiso, op 10 oktober 2017 in Amsterdam.

Luister hier de eerste aflevering van de Ondergang Podcast:

in deze aflevering onder meer:
Vertaler Mark Wildschut, Spengler-kenner Ad Verbrugge, filosoof Erno Eskens (‘dit is een heel fout boek, maar we moeten het wél lezen’). Denker des Vaderlands Marli Huijer legt uit waarom zij na honderden pagina’s schoon genoeg begon te krijgen van deze ‘hoogmoedige en seksistische’ denker.

colofon
Marc van Dijk is redacteur van Filosofie Magazine en maakt deze podcast in opdracht van uitgeverij Boom. De afleveringen zullen worden gedeeld via leesspengler.nl, soundcloud en filosofie.nl

Muziek: Beethoven – Egmont Overture, uitvoering Kevin MacLeod, onder een Creative Commons Attribution-licentie (creativecommons.org/licenses/by/4.0/) 
Bron: incompetech.com/music/royalty-fre…isrc=USUAN1200069 
Artiest: incompetech.com/

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Dit artikel op Filosofie.nl is alleen toegankelijk voor abonnees. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar €4,99 per maand. Log in om als abonnee direct verder te kunnen lezen of sluit een abonnement af.