Home Het kwaad Michael Walzer: ‘We zijn medeplichtig aan het kwaad in de wereld’
Het kwaad

Michael Walzer: ‘We zijn medeplichtig aan het kwaad in de wereld’

Door Sebastien Valkenberg op 19 mei 2008

05-2008 Filosofie magazine Lees het magazine

Het komt erop aan de wereld te veranderen, vindt de Amerikaanse denker Michael Walzer. Hij spoort zijn lezers aan om hun verantwoordelijkheid te nemen, ook voor zaken die ver van hun bed zijn.

Zijn leven is nauwelijks veranderd sinds hij met pensioen is gegaan. Tot vorig jaar was Michael Walzer als hoogleraar verbonden aan het prestigieuze Institute of Advanced Studies in Princeton. ‘Pensionering betekent voor mij niet zo veel. Ik houd een kantoor en een deeltijdsecretaresse. Ik ga er elke dag naar toe zoals voorheen, en werk aan dezelfde projecten.’ Bovendien is hij nog redacteur van Dissent, een invloedrijk links opinieblad waarin hij in de jaren vijftig zijn eerste stukken publiceerde. Na een korte stilte: ‘Ik ben iets meer ontspannen en ben meer aan het reizen.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Dit artikel op Filosofie.nl is alleen toegankelijk voor abonnees. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar €4,99 per maand. Log in om als abonnee direct verder te kunnen lezen of sluit een abonnement af.