Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 12/2017

Maak werk van een levensweg

Michel Dijkstra en Simone Bassie

Volgens de wijsheid uit de beroemde Daodejing is het essentieel om in te zien dat de menselijke rede zijn grenzen heeft.

Over de Daodejing (Het boek van de Weg en de Deugd) wordt vaak beweerd dat het na de Bijbel het meest vertaalde boek ter wereld is. Chinese aanhangers van de taoïstische filosofie uit dit geschrift voegen er graag glimlachend aan toe dat de Bijbel gesubsidieerd wordt, terwijl de Daodejing zichzelf verspreidt. Hoe dit ook zij, de basistekst van het taoïsme wordt al meer dan tweeduizend jaar gelezen en becommentarieerd. Wellicht heeft deze aantrekkingskracht te maken met het mysterieuze karakter van de dichtbundel en zijn auteur: Lao Zi. 

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden