Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 7/2016

Laurent Binet: ‘Wie spreekt er eigenlijk als ik spreek?’

Annette van der Elst

Laurent Binet schreef een hilarische roman over de typisch Franse filosofen, hun hedonisme, en hun onhebbelijkheden. ‘Mijn boek is een hommage aan de periode waarin het Franse denken op z’n top was.’

De Franse schrijver Laurent Binet, gevierd auteur van onder meer De zevende functie van taal, drinkt relaxed een biertje in een café in het Amsterdamse Vondelpark. Hij moest enige stress doorstaan om er te komen: stakingen en overstromingen teisteren Frankrijk, de trein haalde hij op het nippertje na een wilde rit in een taxi door een chaotisch Parijs. Hij heeft tijdens de reis nog even kunnen werken aan zijn dagelijkse bijdrage over Roland Garros voor sportkrant l’Equipe. ‘Sinds ik in mijn roman uitgebreid de historische match tussen Borg en Lendl heb beschreven, geld ik als kenner. Borg won, maar ik laat Lendl winnen’, licht Binet toe, zelf overigens geen onverdienstelijk tennisser.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden