Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 10/2017

Jan Bransen: ‘Filosofie zit in ieder mens’

Jeroen Hopster
Journalist, essayist en docent

Waar mensen samenkomen ontstaat gedeeld begrip, maar ook gedeeld onbegrip. In dat onbegrip liggen de wortels van de filosofie, zegt filosoof Jan Bransen.

Filosofie hoort overal thuis’, zegt Jan Bransen. Hij is hoogleraar filosofie aan de Radboud Universiteit, maar verricht zijn werk te midden van gedragswetenschappers – in Nijmegen heeft elke faculteit zijn eigen filosofiehoogleraar. Die verbinding van filosofie met andere vakgebieden bevalt hem goed. ‘Filosofieonderwijs is belangrijk aan de universiteit, maar filosofie hoeft van mij niet als zelfstandige faculteit te bestaan. Ze hoort thuis bij andere wetenschappen, en moet dicht op de samenleving zitten.’

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden