Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

FM nr. 6/2016

Het Moment: Roel Meijvis 

Carolien van Welij
Filosoof, neerlandicus

Roel Meijvis (21) maakte vier solo-cabaretvoorstellingen en studeert filosofie. 'Ik was vijftien en had een burn-out, of iets depressieachtigs. Tot dan toe was mijn leven altijd vanzelf gegaan. Als kind had ik een cabaretwedstrijd gewonnen, en alles wat op mijn pad kwam ging altijd goed. Bij mijn tweede cabaretoptreden waren de reacties opeens minder laaiend enthousiast. Tegelijkertijd haalde ik op school alleen maar enen en tweeën. Ik was altijd een enorme pleaser, maar dat pleasende werd toen opeens een “anderen-teleurstel-angst”: mijn ouders, leraren, het publiek.   Vanaf dat moment ontstond de worsteling: voor wie doe ik dit dan? Maak ik

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden