Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 9/2019 [favorite_button]

Het moment dat je op het veld stoïcijn moet zijn

Janneke Adema

Édouard Duplan (36), voetballer bij FC Utrecht en Sparta Rotterdam, studeerde filosofie. Vooral de Stoa is hem altijd bijgebleven. Beeld: Maarten Noordijk ‘In Frankrijk heb je verplicht drie uur per week filosofie, in het laatste jaar van de middelbare school. Ik keek ernaar uit, want mijn zus had ook filosofie gehad. Ze was fan van haar docent. Hij maakte er een soort theaterstuk van. Ik heb dezelfde docent gehad en ik voelde meteen dat het ook iets voor mij was. Daarna heb ik twee jaar filosofie gestudeerd. Mijn eerste filosofische liefde was de Stoa. De gedachte dat je je eigen meester kunt zijn,

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden