Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 5/2016

Gewichtig nietsdoen

Marianne van Dijk
filosoof, schrijver

In het zicht van de Zuidas zit de Dandy van Kurt Metzler ontspannen te niksen. Volgens Florian Jacobs een stil protest tegen de prestatiemaatschappij.
 
‘Vaak als ik op de fiets zit, rijd ik langs dit kunstwerk. Meestal ben ik dan te laat voor iets. Ik race dan over de Amstel op het fietspad tussen de snelweg en begraafplaats Zorgvlied. En dan doemt dit beeld op in de verte.’
Filosoof Florian Jacobs, coördinator en redacteur bij de Internationale School voor Wijsbegeerte, komt regelmatig langs de Dandy van Kurt Metzler. De Zwitserse kunstenaar maakte een reeks dandyfiguren die onder andere in Zürich, Siena en Singapore te vinden zijn.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden