Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 5/2021

Geld of je leven

Jannah Loontjens
Essayist

The Hustler roept de vraag op of het bezit van geld je tot een winnaar maakt. Jannah Loontjens kijkt de film en voelt opnieuw wat winnen betekent.

Beeld Imageselect

Door het vele thuiszitten en de verminderde mogelijkheden om geld uit te geven zou een toenemend aantal mensen aan kansspelen en beleggingen doen. Zelfs mijn moeder, een ware digibeet, heeft geld geïnvesteerd in cryptocoins. Ze kan de waarde van haar coins soms met de dag zien toe- en afnemen. Dit snelle winnen en verliezen, het geloof en de hoop die erbij komen kijken, herkende ik in de filmklassieker The Hustler (1961). Althans, in eerste instantie lijkt die hierover te gaan, over de ups en downs van een kansspeler, maar intussen stelt de film je de vraag wat werkelijk van waarde is in het leven.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden