Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

FM nr. 8/2010

Erkenning en hartstocht op het werk

Leon Heuts

Leon Heuts had een arbeidsconflict met zijn leidinggevende. Hij blikt terug en vraagt zich af wat werk voor ons betekent: werk leidt tot erkenning, en dat is een basisbehoefte van de mens.

Enkele jaren geleden raakte ik in zwaar conflict met mijn directe leidinggevende. Het vertrouwen in elkaar was al opgezegd en ontslag leek onvermijdelijk, maar door een onverwacht godsoordeel van de uitgever van dit tijdschrift bleef ik gespaard. Dus moesten we verder met elkaar, die direct leidinggevende en ik – plus de rest van de kleine redactie, die de hele kwestie ook bepaald niet onberoerd liet. Maar kun je wel samen verder als de breuk eigenlijk al is voltrokken?

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden