Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 4/2019

Voorwoord: Schone schijn

Louis Hoeks
Voormalig hoofdredacteur Filosofie Magazine

Ruim tien jaar geleden debuteerde ik bij mijn vorige werkgever, Het Financieele Dagblad, als presentator. Ik mocht in een grote zaal met zeker 500 toeschouwers een ondernemerswedstrijd aan elkaar praten. Van te voren had ik de namen van de 15 winnaars – er waren nogal wat categorieën – op kaartjes geschreven, met korte informatie over elke gelukkige. De kaartjes legde ik tijdens de repetitie op een tafeltje. Kon ik ze mooi weer pakken als ik op het podium stond. Na een knallend introductiefilmpje kwam ik op, onder een stevig applaus. Zo hard zou het publiek die avond niet meer klappen.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden