Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 10/2018

Voorwoord: Nieuwe baan

Louis Hoeks
Voormalig hoofdredacteur Filosofie Magazine

Tegen het einde van mijn middelbareschooltijd, midden in de sombere jaren tachtig, kreeg mijn klas bezoek van twee oud-leerlingen. Om ons te helpen bij onze studiekeuze vertelden zij over hun ervaringen als student. Wat het meest indruk op ons brave gymnasiasten maakte was hun verzekering dat het niet uitmaakte wat we gingen studeren, omdat er toch nauwelijks werk was. Somber vertelde ik het thuis aan mijn ouders, die het niet glashard durfden te ontkennen. Zonder me illusies te maken ging ik filosofie studeren, in Groningen. In mijn arrogante wereldvreemdheid vond ik het wel een aanlokkelijk vooruitzicht: eindeloos boeken lezen, gesubsidieerd

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden