Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 9/2019 [favorite_button]

René ten Bos: Weggeworpen lichamen

Ik houd van voetbal. De meeste mensen in mijn directe omgeving geven er niets om. Ze haten voetbal niet eens, ze zijn onverschillig. Ze hebben inzake mijn favoriete sport de perfecte staat van gemoedsrust waar de epicuristen al van droomden: ataraxia. Ik kan daar heel jaloers op zijn. Zij hebben diep inzicht in wat je de ‘banaliteit van het voetbal’ zou kunnen noemen. Van die banaliteit ben ik me goed bewust, maar ik kan haar tegelijk zo koesteren. Laatst zette ik stiekem de tv aan en bleef hangen in een wedstrijd tussen de vrouwenelftallen van Italië en Jamaica. Zomaar een wedstrijd

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden