Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

FM nr. 5/2019

René ten Bos: Drammers

René ten Bos
filosoof, hoogleraar

Iemand vertelde me laatst dat filosofen drammers waren. Het was in Amersfoort. Ik had net een lezing gegeven. Mijn zelfvertrouwen verkruimelde. Daar stond ik, bedremmeld, een plastic bekertje slechte witte wijn in de hand. Ik dacht aan de lange, regenachtige wandeling naar het station die ik zo zou maken. Amersfoort heeft iets onbeschrijflijk triests. Eenmaal in de trein dacht ik na over dat drammen. De eerste gedachte die bij me opkwam, was dat het synoniem is met zeuren. Maar drammen klinkt mooier dan zeuren. Er zit veel meer agressie in. Ik dacht even dat de meneer die me over de drammende

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden