Home Podcast: Michel Dijkstra over zenmeester Dōgen

Podcast: Michel Dijkstra over zenmeester Dōgen

Door Brechtje van Dam op 13 november 2019

Podcast: Michel Dijkstra over zenmeester Dōgen

Zenmeester Dōgen, een van de grote denkers binnen het zenboeddhisme. Een filosoof die op eerste gezicht een tegenpool van de westerse denkers lijkt. Toch zijn er in de werkelijkheid ook parallellen tussen de twee, aldus Michel Dijkstra. Luister naar zijn verhaal over Dōgen in deze podcast van de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW).

Michel Dijkstra studeerde filosofie, journalistiek en Sanskriet in Groningen. Hij schreef onder andere Oosterse filosofie in een notendop en Zenboeddhisme. Luister hieronder naar zijn podcast, de eerste in een reeks van velen van ISVW. 

Dijkstra publiceert regelmatig in Filosofie Magazine en Boeddha Magazine en verzorgt cursussen voor de ISVW en andere onderwijsinstellingen. In 2019 proveerde hij op eenheid en veelheid in het werk van Meister Eckhart en de zenmeester Dōgen. Tegelijk met zijn promotie publiceerde Dijkstra het boek In alle dingen heb ik rust gezocht over de weg naar eenheid bij deze twee middeleeuwse denkers.

 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Dit artikel op Filosofie.nl is alleen toegankelijk voor abonnees. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar €4,99 per maand. Log in om als abonnee direct verder te kunnen lezen of sluit een abonnement af.