Home Opvoeding Kinderopvang bevestigt conservatief ideaal
Opvoeding

Kinderopvang bevestigt conservatief ideaal

Door Mariska Jansen op 25 juni 2008

06-2008 Filosofie magazine Lees het magazine

Filosoof Joachim Duyndam over vaderschap en het gebrek aan mannelijke rolmodellen in de kinderopvang. ‘Alleen maar vrouwelijke leidsters houdt het conservatieve ideaal van de zorgende vrouw en de man die het vlees snijdt in stand.’

Ouders brengen hun kinderen steeds vaker naar de crèche, en hoewel het kabinet vanaf 2009 bezuinigingen heeft aangekondigd, ziet het er niet naar uit dat dit drastisch gaat veranderen. Immers, het traditionele kostwinnersmodel is ingeruild voor het gezin waarin ook vrouwen een carrière ambiëren. En aangezien weinig mannen de bereidwilligheid tonen om parttime te gaan werken, op de schaarse ‘papadagen’ na, zullen kinderen hun vroegste levensjaren voor een groot gedeelte doorbrengen op de crèche.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Dit artikel op Filosofie.nl is alleen toegankelijk voor abonnees. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar €4,99 per maand. Log in om als abonnee direct verder te kunnen lezen of sluit een abonnement af.