Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 6/2016

Haroon Sheikh: ‘Het Atlantische tijdperk komt ten einde’

Marc van Dijk

Geboren reiziger Haroon Sheikh doceert als filosoof aan de universiteit, maar werkt ook bij een investeringsmaatschappij. In zijn eerste boek analyseert hij de opkomst van het Oosten. 

Al in de eerste zin van zijn boek heeft Haroon Sheikh iets van een orakel: ‘Het tijdperk van de gemakkelijke globalisering, de wereld waarin wij al lange tijd leven en waarmee 
wij vertrouwd zijn, komt nu ten einde.’
Tel daarbij op dat de Duitse sterfilosoof Peter Sloterdijk de jonge auteur op de achterflap omschrijft als ‘een medium, opgegroeid te midden van verschillende culturele en filosofische stromingen’ en de toon is gezet.
 

Op de avond van het interview is Sheikh zijn koffers aan het inpakken, voor enkele gesprekken in Brazilië en op de terugweg een conferentie in Hong Kong. Hij is een geboren reiziger. Haroon Sheikh (1980), zoon van een Pakistaanse vader en een Surinaamse moeder, studeerde bestuurskunde, politicologie en filosofie. Hij doceert aan de Vrije Universiteit, maar werkt ook bij een investeringsmaatschappij. 
 

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden