Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

FM nr. 6/2016

De genengekte voorbij

Jeroen Hopster
Journalist, essayist en docent

Het reductionisme is over zijn wetenschappelijke houdbaarheidsdatum heen, betoogt bioloog Denis Noble. Het leven is geen samenspel van genen, maar van een orkest.

 
Op de website The Naked Scientists kwam de volgende lezersvraag voorbij: ‘Als ik 98 procent van mijn genen deel met een chimpansee en 60 procent met een banaan, hoe komt het dan dat ik maar 50 procent van mijn genen deel met mijn dochter?’ De vraag is even grappig – hier móét sprake zijn van een misverstand – als serieus: zulke getallen duiken met regelmaat op in de media. De oplossing?

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden