Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

FM nr. 4/2017

Wandelen door het antropoceen met Denker des Vaderlands René ten Bos

Marc van Dijk

Filosoof René ten Bos is de nieuwe Denker des Vaderlands. Hij is een literair begaafde hoogleraar met getatoeëerde armen en houdt van voetbal en cafés. Filosofie Magazine wandelt met hem door zijn woonplaats Nijmegen, op zoek naar sporen van het antropoceen – het onderwerp van zijn laatste boek.  

Nijmegen, een gure donderdagochtend. Het is enkele graden boven nul, het regent en er is storm op komst. Maar de gedachte om af te zien van de geplande wandeling komt niet eens op bij René ten Bos. ‘Hondenweer?’ zegt hij met een frons als we elkaar ontmoeten bij Nijmegen Centraal Station. ‘Nou en? Het klimaat vind ik interessant, maar het weer interesseert me geen zier.’

Tekst loopt door onder afbeelding

Fotografie: BMfotografie

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden