Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

FM nr. 11/2015

Veranderingen beginnen niet bij jezelf maar bij de wereld

Thijs Lijster

Je kunt een deken geven aan een asielzoeker in het opvangcentrum om de hoek. Maar daarmee los je het vluchtelingenprobleem niet op – Thijs Lijster vraagt zich af hoe je goed kunt leven in een onrechtvaardige wereld.

De karkassen van jonge albatrossen, hun magen gevuld met stukken plastic, op een eiland duizenden kilometers van het continent. Een man die zich voor de ingang van een bankgebouw in Thessaloniki overgiet met benzine, om zichzelf vervolgens in brand te steken. En: een jongetje van drie jaar oud, dat met zijn gezicht in het zand dood in de branding ligt op het strand van Turkije.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden