Home Stine Jensen: Het genie Geller

Stine Jensen: Het genie Geller

Door Stine Jensen op 01 september 2014

01-2014 Filosofie magazine Lees het magazine

Op vrijdagavond 30 augustus 1997 bevond ik mij op mijn zolderkamer in Maastricht. Ik was alleen en keek tv. Uri Geller was te gast in een tv-programma, ik meen van Ivo Niehe. Hij zei dat iedereen die een kapot horloge had, dat even moest gaan zoeken. Ik had er een en pakte dat uit een laatje. Nu moest ik heel geconcentreerd drie keer hard roepen: ‘DO IT!

Uri Geller was zo overtuigend dat ik in dit project begon te geloven. Omdat er toch niemand thuis was, legde ik alle gêne af. Ik zond al mijn helende energie naar het kapotte mechaniek en riep driemaal vurig: ‘DO IT!

Bij mij werkte het niet. Bij een heleboel anderen wel, want je kon een nummer bellen als het gelukt was, en de teller liep aardig op. Het voorval bleef hangen. Hoe kon het dat ik tegen beter weten in zo tegen mijn horloge had staan brullen?

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Dit artikel op Filosofie.nl is alleen toegankelijk voor abonnees. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar €4,99 per maand. Log in om als abonnee direct verder te kunnen lezen of sluit een abonnement af.