Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 3/2018

Stine Jensen: Faalmoed

Stine Jensen
filosoof, programmamaker

Toen ik tien jaar was, zakte ik voor mijn koningsdiploma schaken. Mijn zus had het wél gehaald. Ik voelde me ellendig en tegen de herkansing zag ik op: wat als ik het wéér niet zou halen?  De Amerikaanse psycholoog Johannes Haushofer publiceerde onlangs een ‘CV of Failures’. Daarop staan de beurzen en functies die hij (net) niet kreeg, en een lijst van afgewezen artikelen. We leven in een maatschappij waarin vooral successen zichtbaar zijn; in een prestatiemaatschappij worden we faalangstig en depressief als we ‘mislukken’, stelt hij. Haushofers faal-cv werd een succes – dat leidde tot een heus faalfestival in

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden