Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

FM nr. 5/2017

René ten Bos: ‘Later word ik ook filosoof’

Rong Zwemmer

Wie is René ten Bos, de nieuwe Denker des Vaderlands? ‘Mijn leven is een paradox. Ik kom uit een wereld die zich nu verraden voelt door de elite.’

Toen zijn zusje overleed was hij zes jaar. Na haar overlijden ontving hij een kinderboek over filosofie. ‘Nadat ik het had uitgelezen, schijn ik tegen mijn moeder gezegd te hebben: “Later word ik ook filosoof.”’ Ten Bos heeft altijd het idee gehad dat filosofie troost kan bieden in absurde situaties. Door te filosoferen kun je leren omgaan met toestanden die voor jezelf niet goed uit te leggen zijn. 

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden