Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 1/2021

Portretten: vier beoefenaars over mediteren

Hannah Achterbosch en Wilfred van de Poll

Vier mensen vertellen hoe ze mediteren. ‘Rationeel is het niet te bevatten.’

Beeld Sander Heezen

‘Het gaat om totale overgave aan het water’

Irene Kok-Groskamp woont in Haarlem en is financieel adviseur bij de gemeente.

‘Elke ochtend vroeg, zodra het licht is, ga ik in koud water. Eerst deed ik het thuis, in bad, nu in een duinmeertje.

Vierenhalf jaar geleden ben ik ermee begonnen. In de winter kwam ik tijdens het hardlopen een man tegen op blote voeten met alleen een T-shirt en zwembroek aan. Ik dacht dat hij ging zwemmen, maar hij vertelde dat hij de Wim Hof-methode deed. Een week later ging ik mee om het uit te proberen. Ik was meteen verslaafd.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden