Home Mirella van Markus in gesprek

Mirella van Markus in gesprek

Door Mirella van Markus op 11 november 2014

Cover van 04-2013
04-2013 Filosofie magazine Lees het magazine

Ik houd van Amsterdam, de stad waarin ik woon. De energie, de mogelijkheden, de verscheidenheid aan mensen. Het gevoel altijd dicht bij de bron te zijn, daar waar het allemaal gebeurt. Toch zijn er steeds vaker momenten waarop dit me ook tegenstaat: de enorme hoeveelheid prikkels, het gebrek aan ruimte, de druk om niks te missen. Soms vraag ik me echt af of we de stad niet moeten inruilen voor een leven daarbuiten. Tegelijkertijd boezemt deze gedachte me angst in: zal ik niet vereenzamen, afgestompt raken, het stadse leven missen? De stad verlaten of niet? Het voelt als een van de meest bepalende keuzes in mijn leven.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Dit artikel op Filosofie.nl is alleen toegankelijk voor abonnees. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar €4,99 per maand. Log in om als abonnee direct verder te kunnen lezen of sluit een abonnement af.