Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 5/2015

Marli Huijer: Doodeenvoudig

Marli Huijer
Hoogleraar publieksfilosofie, schrijver

Mocht er op een avond een demon achter mij aankomen en mij zeggen dat ik mijn leven nog eens op precies dezelfde manier zal leven, dan zou ik hem een kleine variatie voorstellen: ik zou met René Gude onderzoeken of filosofie het leven makkelijker of moeilijker moet maken. Het is er tot nu toe niet van gekomen en nu René dood is, is het te laat. Hoe zou dat gesprek eruitzien? ‘Kom lekker zitten, meid’, zou René zeggen. ‘Rood of wit?’ We zouden een poosje voor ons uitstaren, genietend van de wijn. 

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden