Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

FM nr. 3/2020

‘Je moet het leven lichtheid geven’

Carolien van Welij
Filosoof, neerlandicus

Thomas Verbogt (67) is schrijver van romans, toneelstukken en verhalen. Zijn nieuwe roman heet Als je de stilte ziet.

 

'Het was op een zondag bij mijn ouders in Nijmegen. Ik was begin dertig en had mijn eerste boeken gepubliceerd. Het was een middag met grote levendigheid – mijn zusjes waren er, de jenever stond op tafel, mijn moeder kwam met haringen, we hadden een mooi gesprek. “Fijn dat je er bent, jongen,” zei mijn vader. Hij liep naar de boekenkast, pakte De mythe van Sisyphus van Camus, sloeg een arm om me heen en zei: “Dit moet jij maar meenemen.”

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden