Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 3/2017

In bed met ‘bad girl of British art’ Tracey Emin

Marianne van Dijk
filosoof, schrijver

Tracey Emin (1963) wordt vaak de ‘bad girl of British art’ genoemd, vanwege haar openheid over heftige onderwerpen als alcoholisme, abortus en verkrachting. My Bed (1998) werd ondanks veel kritiek over de kwaliteit van het werk genomineerd voor de Turner Prize.


My Bed, Tracey Emin

Het controversiële My Bed van Tracey Emin laat zien hoe haar bed eruitzag toen ze in een depressie zat na een verloren liefde: er liggen condooms, lege wodkaflessen en ondergoed met menstruatievlekken op de grond. In een interview zei ze dat ze het idee voor dit werk kreeg toen ze even uit bed was geweest, weer terugkwam, haar bed en alles daaromheen zag en dacht: ‘christ, I made that’. Ben Blumson, als filosoof verbonden aan de Universiteit van Singapore, vertelt waarom dit werk een must see is.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden