Home Filosofisch veldwerk

Filosofisch veldwerk

Door Florentijn van Rootselaar op 01 maart 2018

Filosofisch veldwerk
Cover van 03-2018
03-2018 Filosofie magazine Lees het magazine

In Filosofisch veldwerk onderzoek ik onze verhouding tot de wereld. Door ontwikkelingen zoals klimaatcrisis, fake news en de versnelling van ons leven zijn er nieuwe vormen van vervreemding ontstaan. Hierdoor zijn we het contact met de wereld verloren. Hoe moeten we met deze existentiële crisis omgaan? Ik ga met grote hedendaagse filosofen als Peter Sloterdijk, Martha Nussbaum, Tu Weiming, Michael Puett en Roger Scruton in gesprek; zij bieden nieuwe manieren van luisteren naar de wereld en onszelf. Filosofisch veldwerk is levenskunst voor iedereen die zich druk maakt over onze toekomst.

Nu Filosofisch veldwerk is verschenen, probeer ik verder te denken over de thema’s uit het boek. Wat kunnen we ermee in ons eigen leven en in de samenleving? Heb je vragen of wil je meedenken, neem dan vooral contact met me op: florentijn@filosofie.nl

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Dit artikel op Filosofie.nl is alleen toegankelijk voor abonnees. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar €4,99 per maand. Log in om als abonnee direct verder te kunnen lezen of sluit een abonnement af.